Posted on

“Toledo no es, como se dice, una ciudad castellana; o, si se quiere, lo es sólo a medias. Castellanas puras son Ávila y Segovia, Burgos y León. Lo que Toledo tiene de no castellano, de más que castellano, algo que a pesar de las torpes guías y de los prejuicios literarios perciben bien algunos espíritus de fina sensibilidad, es precisamente su orientalismo, su mediterraneidad”. — Gregorio Marañón

Toledo ofereix molts altres llocs i altres maneres de conèixer la ciutat. Són nombroses les opcions per recórrer-des d’un punt de vista arquitectònic, cultural, artístic o gastronòmic. Rutes de convents, esglésies, ponts i torres, rutes artístiques i fins i tot de patrimoni desconegut. Descobrir noves pintures del Greco, Tiziano o Goya, conèixer l’arquitectura militar medieval o endinsar-se en antigues coves romanes o banys àrabs és possible a Toledo. Només és qüestió d’organitzar-se i obtenir la informació necessària.

Per no perdre ni una possibilitat o per repetir una visita a Toledo diferent, el millor és acostar-se a qualsevol de les oficines de turisme que hi ha a la ciutat i organitzar bé una sèrie d’itineraris.

El Patronat Municipal de Turisme de l’Ajuntament organitza rutes guiades gratuïtes a l’igual que el Consorci de la Ciutat de Toledo amb monuments menys coneguts, jaciments arqueològics i altres llocs d’interès que han estat recuperats i que portaven anys, en alguns casos segles, sense poder ser visitats.

Moltes empreses de serveis turístics ofereixen també aquest tipus de productes amb visites temàtiques pel Toledo nocturn, medieval o místic i fins i tot permeten la possibilitat de recórrer carrers antics de el Casc Històric en segways i vehicles especials.

Una altra opció a la qual solen recórrer molts turistes és el Zocotren, un petit tren que, partint des de la cèntrica plaça de Zocodover, fa un recorregut per tota la ciutat, incloent les tradicionals panoràmiques des de la vall de l’Tajo.

Recórrer Toledo és sentir la seva història, les seves llegendes i la seva cultura de segles sota els peus.

Veure les fotos aqui

Vídeo:

Toledo

Deixa un comentari