Posted on

Poblet pertany a terme municipal de Vimbodí i Poblet, on trobem el Museu del Vidre, amb un forn en activitat en què s’elaboren peces artesanals de gran bellesa. Aquesta població té una bonica església gòtica (s. XIV-XV), construïda pels abats de Poblet, i una ermita, la de la Mare de Déu dels Torrents.

Poblet és el monestir més gran de la Ruta del Cister i l’únic dels dos masculins que conserva la comunitat de monjes. Es un referent obligat en la història de la Corona d’Aragó. Fundat el 1150, la seva trajectòria es va veure estroncada el 1835 arran de la desamortització. Amb el retorn dels monjos a el monestir, el 1940 es va posar en marxa un ambiciós procés de restauració i conservació que li ha tornat la majestuositat que li correspon.

Des de la Porta Reial poden iniciar una visita guiada a través de les diferents dependències que constitueixen l’antiga clausura. Deixeu-vos portar per les explicacions dels guies, veritables amfitrions de el monestir, i sumerjivos en la màgia del nostre passat, que sens dubte us ajudarà a conèixer millor la realitat del nostre país. El monestir de Poblet és el conjunt cistercenc habitat més gran d’Europa. Va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO a la reunió d’Alger, en 1991.

Video de la ruta:

Monestir de Poblet

Deixa un comentari