Posted on
42º 11′ 48″ N, 2º 18’13” E

Vallfogona de Ripollès, tradicionalment i genuïnament Vallfogona de Ripoll, és una vila i municipi de la comarca del Ripollès, a les Comarques Gironines. Amb 215 habitants, és un poble amagat amb el qual només comunica la carretera N-260a des de Ripoll o Olot.

Situat a la capçalera de la riera de l’Vallfogona, al límit comarcal amb la Garrotxa. Relleu molt accidentat a causa de la presència de la serra del Puig Estela i del Milany. Boscos de pins, roures i faigs.
La carretera C-150, de Ripoll a Olot per la vall de Ridaura, és l’eix de comunicacions del municipi.
Castell de Milany, situat a la serra de el mateix nom, en el límit amb el municipi de Vidrà. La Sala o castell de Vallfogona, edifici fortificat amb torre. Església de Sant Julià, amb portal romànic. En front d’ella es troba un interessant sagrari dels segles XVII-XVIII. Santuari de la Mare de Déu de la Salut, del segle XVII.

Vídeo:

Deixa un comentari