Posted on
Detall de la ruta

No crec que les guies turístiques de Tarragona esmenti la urbanització Mas del Plata com una destinació d’especial interès, però segur que moltes persones s’aproparien fins allà si sabessin que poden veure això:👇👇👇

Mazinger Z

En efecte; es tracta d’una gegantina reproducció de Mazinger Z, de més de 10 metres d’altura, que presideix un dels accessos a la urbanització. Construïda en els anys 79/80, feta en acer i fibra de vidre i amb la base de formigó armat, aquesta friki-estàtua porta molts anys abandonada, ja que no va acabar per convertir-se en el lloc de referència que es pretenia. El curiós és que, excepte per a frikis, otakus i amants de les curiositats, la seva existència passa bastant desapercebuda i és difícil trobar detalls “oficials” sobre els motius de la seva construcció, any exacte d’inauguració, etc.

La urbanització Mas del Plata està situada entre Cabra del Camp i El Pont d’Armentera, el seus promotors creien que l’estatua d’en Mazinger Z seria un bon reclam. Sembla esser que la van encarregar a una empresa de Bellvei (Fibrester). Segons diuen l varen acabar de muntar a l’any 1979.

Cada cop més s’està convertint en icona i comença a ser una ruta que no pot faltar per als moterus.

Video de la ruta

Deixa un comentari