Posted on

RUTA MONT-ROIG – FALSET

El Priorat és una comarca a cavall entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, que limita amb les comarques del Baix Camp, la Ribera d’Ebre, les Garrigues i la Conca de Barberà. Està situada entre la serra de Montsant al nord, i el conjunt format per la Mola de Colldejou, la serra de Llaveria i la serra de Santa Marina, al sud. És una comarca de clima continental, sec i calorós a l’estiu i fred a l’hivern. En el seu sector central, la geologia de la comarca es caracteritza per roques d’edat carbonífera amb un grau de metamorfosi variable (principalment pissarres). Precisament sobre aquest sector central de la comarca, conegut com el “Priorat històric”, es conrea la vinya. El vi que es produeix, té la denominació d’origen (DOC) Priorat. És un dels vins més apreciats de l’món. Els pobles que no són DOQ Priorat (Falset-Marçà, Capçanes, etc.) produeixen vi que es comercialitza amb denominació d’origen Montsant. El Priorat ha perdut molta població durant el segle XX. Tot i això, modernament es percep una certa recuperació demogràfica, vinculada a la recuperació econòmica de la comarca.

Vídeo:

Ruta Mont-Roig a Falset

Deixa un comentari